Texelaarfokkerij Kooijinga/Tiekstra
Functionaliteit en exterieur gaan samen


Al meer dan 20 jaar zijn wij actief in het texelaar stamboek en koesteren wij onze Arr Arr en zwoegervrije status.


Na al op jonge leeftijd te zijn begonnen met boeren Texelaars al gauw de overstap gemaakt naar 16 Stamboek Texelaars Welke aangeschaft bij Texelaarfokker Tieme Veen uit Westerbork, samen met broer Henk Kooijinga. Schapen met type, veel bespiering en ontwikkeling. Deze bloedlijnen zijn nog in veel dieren terug te vinden. Jarenlang hebben wij met veel plezier en passie ons een weg weten te vinden in het Texelaar wereldje. 


Een van de hoogte punten in onze fokkerij is de toekenning van het predicaat "premie ram" van de door MTS Vellinga gefokte ram 261-1588 in 2011 welk op ons bedrijf het predicaat mocht ontvangen.

Hieronder de groep ooilammeren afgebeeld.

Dat zelfde jaar drie rammen mogen exporteren naar Letland !


Henk Kooijinga is in 2018 door zijn drukke baan als rijschoolhouder gestopt met de schapen, maar gelukkig heeft Ruud Kooijinga de schapenhouderij samen met Harold Tiekstra door kunnen zetten. Dit op de prachtige boerderij locatie net buiten Winsum. Harold heeft jarenlang Swifter schapen gefokt maar de overstap gemaakt naar het fokken van Texelaars. Hierbij voor ogen houdend dat wij een Texelaar fokken met een positieve vruchtbaarheidsvererving en behoud van type. 


Met deze doelstelling paste helemaal de aankoop in 2018 van zes ooien uit 50 jaar Texelaar fokkerij van Gebr. Horinga uit Wetsinge. Ooien met een hoge vruchtbaarheidsvererving, levensduur en top exterieur.
Ruud Kooijinga 06-36163588

Harold Tiekstra 06-46002774

Email: grunntex@gmail.com